Gelieve aan te melden

Navigatie

www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600https://www.velofollies.be/nl/
http://www.concap.be/nlhttp://www.schwalbe.com/nl/http://www.trekbikes.com/be/nl_BE/trek-metnet-shoes/?utm_source=vlaamsewielrijdersbond&utm_medium=blx_banner&utm_campaign=blx_accessoires&utm_content=wegschoenen_120x600https://www.velofollies.be/nl/www.leds-sport.nl/www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

    Update Coronavirus


    Update 23/10 Nieuwe maatregelen voor de sport

    - Professionele sportwedstrijden kunnen doorgaan, maar zonder publiek.

    - Alle amateurwedstrijden worden opgeschort, trainen mag wel nog.

    - Jeugdwedstrijden blijven toegelaten, maar met slechts één ouder als begeleider.

    - Zwembaden blijven open.
    -Voorlopig geen wijzigingen voor fietsen (outdoor!) georganiseerd clubverband, max 50 personen met 1 verantwoordelijke en voldoende afstand houden.
    - In niet-georganiseerd verband is het max. met 4 personen (sinds vrijdag 9 oktober).
    - MTB en Wegtochten mogen niet doorgaan (deze zijn gelijkgesteld met amateurwedstrijden 18+).


    Update 15/10 Fietsen in Nederland
    In Nederland mag er sinds 14/10 maximaal met 4 personen gefietst worden (ook voor sport in georganiseerd clubverband).

    Update 12/10 Persmededeling Ben Weyts; Sportwereld gaat naar code oranje
    Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten  waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. “We roepen iedereen op om de veiligheidsmaatregelen langs het veld maximaal te respecteren, zodat de sportactiviteiten op het veld kunnen blijven doorgaan”, zegt Weyts. “Als de situatie verder verslechtert, dan zullen we ook de kantines moeten sluiten en het publiek moeten weren”.

    Al sinds de uitbraak van het coronavirus is er op regelmatige basis overleg tussen de sportsector, Vlaams minister van Sport Ben Weyts en artsen. De situatie wordt voortdurend gemonitord. Op dit moment stijgen de coronacijfers zorgwekkend. Bovendien blijken er in vergelijking met andere geledingen van de samenleving binnen de sportwereld meer kansen om het virus door te geven. De sportwereld toont zich verantwoordelijk en dringt zelf aan op verstrengde maatregelen.

    Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft nu na overleg met de sportsector beslist dat sportief Vlaanderen vanaf woensdag schakelt naar code oranje. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden tijdelijk verboden worden voor iedereen boven 12 jaar. Er kunnen bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een contactloze wedstrijd zoals enkelspel tennis kan nog wel. Verder blijven fitness en trainingen waarbij men anderhalve meter afstand hanteert mogelijk. Douches en kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. “Dit zijn geen prettige maatregelen, zeker niet met de herfstvakantie in zicht. Maar we moeten kordaat optreden als we aanwijzingen hebben dat de sportwereld een broeihaard kan zijn”, zegt Weyts. “Voor de jongste sporters blijft er wel iets meer mogelijk: we willen ervoor zorgen dat zij kunnen blijven sporten”.

    Kantines mogen openblijven, maar moeten dezelfde strikte regels volgen als de horeca: enkel zittend, maximaal 4 personen aan een tafel en anderhalve meter afstand tussen tafels. Publiek blijft toegelaten, met de beperkingen die opgenomen zijn in het Ministerieel Besluit: maximaal 200 toeschouwers indoor, maximaal 400 toeschouwers outdoor, altijd met afstand en mondmaskers. Je kan alleen nog meer toeschouwers toelaten als je een speciale toelating krijgt na een goedkeuring op basis van het COVID Infrastructuur Risico Model (CIRM). “Voor kantines en publiek blijft de lat gelijk liggen met respectievelijk de horeca en bijvoorbeeld de cultuursector”, zegt Weyts. “In een stadion of kantine kan je regels handhaven. Sporters en hun publiek kunnen zich even goed gedragen als cafébezoekers of concertgangers. Maar we waarschuwen wel: als de situatie blijft verslechteren, dan komen er ook nog strengere maatregelen in beeld. Het is nu van cruciaal belang om alle veiligheidsvoorschriften goed na te leven”.

    Tijdens de herfstvakantie kunnen sportkampen doorgaan in kleinere groepen, volgens de protocollen die gelden voor alle jeugdkampen.

    De verstrengde maatregelen worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. “Dat kan ook een motivatie zijn om de verstrengingen nu goed op te volgen”, zegt Weyts. “We kunnen opnieuw versoepelen, als we er eerst in slagen om de cijfers opnieuw terug te dringen”.

    CONCREET BETEKENT DIT:
    -Voorlopig geen wijzigingen voor fietsen (outdoor!) georganiseerd clubverband, max 50 personen met 1 verantwoordelijke en voldoende afstand houden.
    - In niet-georganiseerd verband is het max. met 4 personen (sinds vrijdag 9 oktober).

    MEER INFO: https://www.info-coronavirus.be/nl/



    Update 13/08 PROVINCIE Antwerpen. Fietsen in georganiseerd verband mag weer in maximale groep van 50 personen.
    Voor sporten in clubverband mogen de groepen opnieuw uit maximaal 50 personen bestaan (met één begeleider).

    Voor sporten in niet-georganiseerd verband, geldt nog steeds: 

    -Sporten is toegestaan in groepen van maximaal 10, steeds dezelfde personen.
    -Enkel contactloos sporten is toegestaan.

    meer info: https://www.cathyberx.be/taken-en-bevoegdheden/veiligheid/corona/maatregelen-provincie-antwerpen.html


    Update 29/07 Nieuwe maatregelen en situatie provincie Antwerpen

    In het Ministerieel besluit staat dat het nog steeds toegestaan om in een maximale groep van 50 personen in georganiseerd verband te fietsen met één verantwoordelijke (behalve in provincie Antwerpen*). Occasioneel fietsen/uitstapjes, dus niet in clubverband, kunnen tot 10 personen zolang er steeds 1,5meter afstand wordt gehouden (Kinderen onder de 12jaar niet meegerekend).

    Mondmaskerplicht kan door lokale besturen plaatselijk opgelegd worden, neem dus steeds een mondmasker mee! Leuven, Gent, Antwerpen, Knokke,… (deze lijst is zeker niet compleet) hebben reeds verplicht dat op drukke plaatsen (soms zelf de hele bebouwde kom), het verplicht is om een mondmasker te dragen, ook voor fietsers, wandelaars en joggers! Voor de provincie Antwerpen wordt er wel reeds een uitzondering gemaakt dat bij intensief sporten een mondmasker niet nodig is. Het is echter niet duidelijk of deze regelgeving van toepassing is bij de lokale besturen. Controleer dus bij voorkeur vooraf naar plaatselijke wetgeving.
    Fiets of loop je alleen? Met niemand in de nabije omgeving, dan hoeft dit niet.

    *Provincie Antwerpen:
    Mond-neusmaskers. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.
    - Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis).
    - Gelet op het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten.  Dit op voorwaarde dat de sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen.

    -Alleen contactloos sporten is toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

    -In de meest getroffen zone (stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) zijn ook alle evenementen verboden de komende vier weken.
    Hou deze pagina zeker in het oog. Vanwege de gebrekkige communicatie van de overheden, zou het kunnen dat er nog aanpassingen zullen gebeuren aan deze update.

    Meer info provincie antwerpen: https://www.cathyberx.be/taken-en-bevoegdheden/veiligheid/corona/maatregelen-provincie-antwerpen.html
    Ministerieel besluit (alle provincies): http://www.ejustice.just.fgov.be/mopdf/2020/07/28_3.pdf#Page2

    28/07 Wachten op verduidelijking van de nieuwe coronamaatregelen
    Wij hopen hier zo spoedig mogelijk de nieuwe coronamaatregelen te kunnen communiceren. Deze zijn momenteel te onduidelijk en de overheden zijn hierover in extra overleg.

    25/06 Versoepeling coronamaatregelen vanaf 1 juli

     

    Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de afbouw in:

     

    1. -Het zal toegelaten zijn om te sporten in groepen van 50 personen
    2.  
    3. -Wegtochten en MTB-tochten kunnen ook weer doorgaan vanaf 1 juli. Het zal echter wel verplicht zijn voor de deelnemers om zich vooraf in te schrijven en contactloos (ter plaatse of vooraf) te betalen. Voor de organisatoren is er een ‘Gids Recreatieve Tochten’ beschikbaar met de coronamaatregelen die toegepast moeten worden. Deze gids kan u hier terugvinden: https://vwb.be/59/Downloads.

     

    Meer info over deze nieuwe fase kan u hier terugvinden: https://www.info-coronavirus.be/nl/



    20/05 Fietsen in Wallonië? Beter niet!

    Beste fietsliefhebber, er is onduidelijkheid over de vrijstelling voor wielertoeristen in Wallonië. Volgens AISF, de Franstalige overkoepelende sportfederatie, zou fietsen in groepen tot 20 personen in Wallonië en Brussel op de openbare weg NIET toegestaan zijn. Meer info via deze link:.aisf We kunnen dus enkel -beter voorkomen dan genezen- aanraden om enkel op Vlaams grondgebied te fietsen. Dat is groot genoeg 😀



    20/05 De 10 geboden van de Corona-fietser

    1. 1) Fiets gezond. Wie zich niet kiplekker voelt, blijft beter thuis.
    2. 2) Bewaar afstand. Respecteer ten allen tijde de 1.5m ten opzichte van elkaar, maar ook tegenover andere weggebruikers.
    3. 3) Deel geen eten of drinken. Zelfs niet als die goed verpakt zijn.
    4. 4) Fiets in clubverband. Maximaal 20 personen zijn toegelaten, dus splits desnoods op. Minder is vaak beter.
    5. 5) Benoem per groep een verantwoordelijke begeleider.
    6. 6) Deel geen sportmateriaal, fietsaccessoires of kledingstukken.
    7. 7) Wees voorbereid op pech. U heeft een gratis pechverhelping via tel nr (0800/787 62). Deel dus geen reparatiemateriaal of vraag geen fietsmaat je te helpen.
    8. 8) Fietsen mag, samenscholen niet: blijf dus niet hangen voor of na de rit.
    9. 9) Neem een zakdoek mee. Snuit niet in het rond.
    10. 10) Plan je tocht in detail. Hou er rekening mee dat cafés gesloten zijn en er dus slechts beperkte toiletmogelijkheden zijn.

    18/05 Leidraad verantwoorde heropstart vanaf 18 mei
    Op de website van de Vlaamse Sportfederatie is een leidraad terug te vinden voor een verantwoorde heropstart. Verder zijn er ook protocollen terug te vinden voor de sporter, de vrijwilligers, de bestuurders,...
    zie:https://www.vlaamsesportfederatie.be/nieuws/heropstart-sportsector-fase-2-leidraad-voor-een-verantwoorde-heropstart-vanaf-18-mei

    14/05 Richtlijnen wielertoeristen rijden in groep vanaf 18 mei!

    Wat zijn de richtlijnen voor wielertoeristen? bron: sporza / HLN-VTM nieuws

    Terug naar de maatregel: buiten sporten mag voortaan met maximaal 20 personen én met een coach. Hoe moeten of mogen we deze richtlijn interpreteren?
     
    "Je moet altijd kijken naar de logica. Er moet begeleiding zijn, één persoon die verantwoordelijk is binnen een groep voor het naleven van de regels en voorwaarden: handhygiëne, afstand, ... Je moet iemand responsabiliseren die moet toezien op de naleving van de regels."
     
    Naar de geest van de wet mag een pelotonnetje wielertoeristen dus weer de baan op? "Een peloton van 15 renners mag op de openbare weg. Daar kunnen ze de afstand respecteren. En dan moeten ze een wegkapitein aanduiden die moet nagaan of de regels worden gerespecteerd."
     
    "Ook hier moet je je gezond verstand gebruiken. De logica is duidelijk: er moet iemand verantwoordelijk zijn die ook kan aangetikt worden als de regels niet nageleefd worden."
     

    Concreet betekent dit:

    • -Groep wielertoeristen mag maximaal uit 20 personen bestaan (wegkapitein/coach/trainer/verantwoordelijke inbegrepen).
    • -Wegkapitein/Coach/Trainer/Verantwoordelijke aanduiden is verplicht (Voor vertrek aanduiden).
    • -Wegkapitein/Coach/Trainer/Verantwoordelijke zorgt ervoor dat regels worden nageleefd.
    • -Gezond verstand gebruiken! Dit betekent: zoveel mogelijk social distancing toepassen, geen bidons uitlenen, na de tocht direct naar huis,...

    13/05 Vanaf maandag sporttrainingen en sportlessen in openlucht mét coach en maximaal 20 personen toegelaten.
    Sporttrainingen en -lessen mogen vanaf volgende maandag (18 mei) weer bij sportclubs in openlucht plaatsvinden, met maximaal twintig personen. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) op de Nationale Veiligheidsraad bevestigd. De aanwezigheid van een coach is verplicht.

    WE ZIJN MOMENTEEL AAN HET NAVRAGEN HOE CLUBS ZICH MOETEN ORGANISEREN OM IN ORDE TE ZIJN MET DE MAATREGELEN.

    04/05 Afgelasting WT en MTB t.e.m. 30/06


    Vanwege de aanhoudende coronadreiging zijn alle organisaties t.e.m. 30/06/2020 geannuleerd. Een overzicht van de organisaties die afgelast zijn, kan u hier terugvinden: https://www.vwb.be/117/AFGELASTINGEN

    Onze eigen organisatie, De Sean Kelly Classic (01/08/2020), wordt vanwege de onzekere omstandigheden ook geannuleerd.

    Update 04/05. Richtlijnen SKA: Vanaf 4 mei meer buitensport mogelijk.
     
    Vanaf 4 mei is er opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Na advies van de GEES en overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde sportievelingen die niet onder jouw dak wonen. De sportsector is tevreden met de stapsgewijze heropstart en zal al het mogelijke doen om Vlamingen de kans te geven om op een veilige en gezonde manier te sporten en te bewegen. “Tot nu toe werd onze bewegingsvrijheid beperkt tot wandelen, fietsen, joggen of skeeleren”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Zo wordt stap voor stap, geleidelijk aan wat meer perspectief gegeven voor sportactiviteiten. We willen met z’n allen sneller vooruit maar de terechte adviezen van gezondheidsexperten en virologen houden ons nog met de voeten op de grond.”
     
    Concreet mag je nu buiten sporten en bewegen met inachtneming van social distancing en uiteraard met de nodige handhygiëne vóór en na het sporten. Ook het sportmateriaal moet vóór en na het sporten ontsmet worden. “Op deze manier worden niet alleen atletiek, zeilen, golf of tennis weer mogelijk, maar ook oefenen op balgevoel, techniek en shots in balsporten kan, net zoals in andere sporten. Competitie blijft evenwel verboden.”
     
    Voorlopig blijven de kleedkamers, douches en kantines aan de sportaccommodaties gesloten. Toiletten zullen open mogen gaan, bij voorkeur zelfs, omdat je je handen het best ter plekke wast aan de wastafels. Als ze opengaan, is het uiteraard noodzakelijk dat de uitbaters ervan de hygiëne kunnen garanderen. Verhuur of verkoop van sportmateriaal wordt niet toegestaan.
     
    “Hoe dan ook geeft deze versoepeling een nieuw perspectief aan de sportende Vlaming”, zegt Weyts. “Ook onze sportorganisaties nemen hun verantwoordelijkheid op om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om op een veilige en gezonde manier te sporten en te bewegen. Daarbij moeten alle sporters maximaal de gedragsregels respecteren.” Voor alle duidelijkheid: je kan dus sporten met twee andere, steeds dezelfde personen met wie je niet onder hetzelfde dak woont.

    Nota: volgens het crisiscentrum mag een beperkte verplaatsing in de wagen naar een accommodatie of sportplaats.
     
    Intussen wordt verder gewerkt aan een advies voor de Veiligheidsraad bij een mogelijke versoepeling vanaf 18 mei. Deze versoepeling is afhankelijk van de evolutie van het virus, het gedrag van elkeen van ons en de beslissingen van de federale veiligheidsraad.
    De FAQ’s over recreatie en buitenactiviteiten vind je terug op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/.

    03/04 Afgelasting WT en MTB t.e.m. 01/06
    Vanwege de aanhoudende coronadreiging zijn alle organisaties t.e.m. 01/06/2020 geannuleerd. Een overzicht van de organisaties die afgelast zijn, kan u hier terugvinden: https://www.vwb.be/117/AFGELASTINGEN

    27/3 Alle maatregelen werden verlengd tot en met 19/4. Er werden geen bijkomende maatregelingen of wijzigingen opgelegd, ook niet wat betreft fietsen, joggen en wandelen.

    25/03 Richtlijnen SKA: Hoe ver mag je fietsen?


    WIE NIET ZIEK IS, MAG NOG IN DE OPEN LUCHT BEWEGEN EN SPORTEN
    De kreet die ongetwijfeld het jaaroverzicht van 2020 zal domineren is kort en krachtig, maar slaat op mensen die ziek zijn. Als je niet hoest, niet abnormaal vermoeid bent en ook niet kortademig, dan hoeft je niet constant in je kot te blijven en mag je gaan wandelen, joggen of fietsen. Veel mensen vragen zich af hoe ver ze van huis mogen gaan. Ook de politie vraagt duidelijkheid. De Sport- en Keuringsartsen (SKA) en Gezond Sporten Vlaanderen (GSV) creëren die duidelijkheid met het advies je route zo uit te stippelen dat je in een uur weer thuis kunt raken.
     
    Je hoeft niet binnen een bepaalde straal van je woning te blijven…
    Het belangrijkste principe is dat we zoveel mogelijk thuisblijven, maar lichaamsbeweging is een toegelaten uitzondering. Onze minister van sport raadt het zelfs aan. Ga je wandelen, joggen of fietsen, dan hoef je niet binnen een maximumafstand van je woonst te blijven. De overheid gebiedt “in de nabijheid van de eigen woonst” te sporten, maar plakt daar voorlopig geen cijfer op. Trouwens, wat is ‘nabijheid’? Voor een doorsnee wandelaar duurt tien kilometer langer dan vijftig kilometer voor een getraind wielertoerist.
     
    … maar zorg dat je, als het moet, altijd in een uur thuis kunt geraken.
    Wie het gewend is flinke wandelingen, looptochten of fietsritten te maken, kan er nog altijd enkele uren of zelfs een dagje op uit trekken en toch nooit ver van huis zijn. Het advies luidt: loop of fiets altijd in een lus vanaf je woonst. Het kan ook rónd je woonst, in een hartvormige route zeg maar. Plan je tocht zo dat je bij een probleem altijd in een uur thuis kunt raken. In geval van bv. materiaalpech of een valpartij is de kans dat je de situatie alleen of met de hulp van huisgenoten kunt oplossen groter naarmate je dichter bij huis bent. Je hoeft dan geen beroep te doen op derden of hulpdiensten, raakt niet geblokkeerd en veroorzaakt ook geen extra besmettingsrisico. In eigen streek ken je de weg en de verkeerssituaties ook beter en kun je altijd een korte route naar huis nemen.
    Laat ons dit met z’n allen respecteren en het risico verkleinen dat de overheid een maximumafstand moet opleggen. De lusmethode geeft wielrenners de kans nog een flinke tocht te maken zonder “het land te doorkruisen”. Die lus hoeft niet eens lang te zijn; vier toertjes van bv. 20 kilometer zijn veiliger dan één van 80.

    23/03 Afgelasting WT en MTB tot 30/04/2020

    Vanwege de aanhoudende coronadreiging zijn alle organisaties t.e.m. 30/04/2020 geannuleerd. Een overzicht van de organisaties die afgelast zijn, kan u hier terugvinden. https://www.vwb.be/117/AFGELASTINGEN

    22/03 10 praktische richtlijnen voor veilig bewegen, trainen en sporten tijdens de corona-periode

    1. Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw je het dan heel langzaam op.
    2. Beweeg, train of sport, maar kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk.
    3. Doe je normaal duurinspanningen, kies dan nu voor intervalactiviteiten.
    4. Oefen wanneer het kan in de open lucht (buiten, tuin, koer, balkon…)
    5. Binnen sporten of bewegen is nog altijd veel beter dan niet bewegen.
    6. Sport nu bij voorkeur in je eentje (of beperk je tot je huisgenoten of 1 niet-huisgenoot).
    7. Kom je tijdens het sporten in de buurt van anderen, hou dan anderhalve meter afstand en doe geen high fives of handshakes.
    8. Doe niets samen in de marge van je sportactiviteit: niet samen met de auto naar de sportactiviteit, niet samen omkleden, …
    9. Raak alleen je eigen materiaal aan: gebruik je eigen drinkbus en handdoek, maar ook alleen persoonlijk sportmateriaal als een pallet, racket, bal, fiets, step, …
    10. Sport niet als je ziek bent, ook niet individueel. Onthoud ook dat je na koorts niet meteen weer mag sporten, maar nog evenveel dagen moet rusten als dat je koorts hebt gehad. Na bv. 3 dagen koorts begin je dus pas op dag 7 weer te sporten.

    19/03 Fietsbijstand blijft actief!

    Europ Assistance blijft operationeel en zal u verder blijven helpen!Zelfs in deze moeilijke tijden van Covid-19 blijft Europ Assistance haar diensten garanderen waarbij de veiligheid van de klanten en de hulpverleners op de eerste plaats komt te staan. Europ Assistance heeft dankzij een performant BCP-plan al lang alle nodige voorbereidingen getroffen om in een crisissituatie zoals deze, operationeel te kunnen blijven. Wij hebben onze pechbijstandnetwerken bevraagd en de meesten zijn nog steeds actief waardoor we in de meeste gevallen onze kwaliteitsdienstverlening kunnen blijven garanderen en dit in lijn met de verwachtingen van de klant. Al onze dienstverleners hebben ook de door de overheid vereiste veiligheidsmaatregelen genomen om uw klanten op de meest veilige manier te kunnen verder helpen.


    18/03 Samenscholingsverbod

    Er geldt vanaf 12u - 18/03 een samenscholingsverbod. Je mag nog naar buiten om te fietsen met het gezin of individueel. Bewegen blijft gezond en wordt zelfs aangeraden voor zij die zich gezond voelen. Respecteer wel de social distance bij het passeren van andere sporters. Uiteraard ga je beter niet sporten als je je ziek voelt, of ziek geweest bent. Sporters die koorts hadden, moeten na de koorts evenveel dagen als ze koorts hadden wachten om opnieuw te sporten. Concreet: als je drie dagen koorts had, wacht je nog eens drie dagen extra tot je weer sport. Pas op de zevende dag na de start van de koorts kun je opnieuw beginnen te sporten.

    12/03 Maatregelen Coronavirus. Afgelasting clubtrainingen - activiteiten / prijsuitreiking

    De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren om de maatregelen te versterken. Voor de sportsector houdt dit in dat ALLE sportieve activiteiten, ongeacht hun grootte, indoor of outdoor, privé of publiek, worden geannuleerd vanaf 13 maart middernacht tot en met 5 april. Dit betekent dat ook alle clubtrainingen en - activiteiten niet kunnen doorgaan. De Prijsuitreiking op 27/03/2020 wordt ook geannuleerd. We bekijken of een nieuwe datum mogelijk is. Eventueel zorgen wij gewoon voor een afhaalmoment van de prijzen. Meer info daarover volgt.


    Mag je nog fietsen?

    Fietsen is en blijft gezond, op voorwaarde dat je afstand bewaart (‘social distancing’) en alle hygiënische maatregelen respecteert. We raden iedereen die gezond is aan om individueel te (blijven) fietsen. Dat kan thuis of in de openlucht. Uiteraard ga je beter niet sporten als je je ziek voelt, of ziek geweest bent.
    Sporters die koorts hadden, moeten na de koorts evenveel dagen als ze koorts hadden wachten om opnieuw te sporten. Concreet: als je drie dagen koorts had, wacht je nog eens drie dagen extra tot je weer sport. Pas op de zevende dag na de start van de koorts kun je opnieuw beginnen te sporten.

    Maatregelen coronavirus, zie ook: https://www.info-coronavirus.be/nl/2020/03/12/fase-2-gehandhaafd-overgang-naar-de-federale-fase-en-bijkomende-maatregelen/
    Gepubliceerd op 23 Maart 2020

 

 

Nog geen lid bij de grootste wielerbond van Vlaanderen?

Schrijf jezelf en je gezin dan nu in voor slechts €40

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading